Acasă Uncategorized Bruxelles: Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă: “Securitatea lucrărilor de...

Bruxelles: Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă: “Securitatea lucrărilor de mentenanţă poate salva vieţi”

DISTRIBUIȚI

96171 – 25112010 – Cu statistici care indică faptul că între 10 şi 15% din totalul accidentelor fatale produse la locul de muncă în Europa sunt asociate operaţiunilor de mentenanţă, Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) şi-a unit forţele cu preşedinţia belgiană a UE pentru a găzdui joi la Bruxelles o conferinţă care să arate modul în care securitatea lucrărilor de mentenanţă poate spori standardele privind sănătatea şi securitatea la locul de muncă.

Conferinţa „Mentenanţa: să o realizăm în condiţii de securitate” coincide cu lansarea raportului EU-OSHA “Securitatea lucrărilor de mentenanţă în practică”, care prezintă strategiile-cheie pe care întreprinderile ar trebui să le adopte pentru a preveni riscurile legate de mentenanţă. Directorul EU-OSHA, Jukka Takala, a afirmat că „aceste strategii includ asigurarea angajamentului conducerii faţă de o cultură de securitate şi de prevederea unor proceduri clare de lucru, implicarea lucrătorilor în securitate, desfăşurarea unei evaluări a riscurilor şi formarea în materie de securitate, precum şi punerea în aplicare a unor măsuri preventive”. Raportul prezintă în detaliu exemple de bune practici în ceea ce priveşte securitatea lucrărilor de mentenanţă, inclusiv pe cel al atelierelor Air France de mentenanţă a motoarelor, care dispun, în prezent, de un simulator pentru identificarea problemelor de securitate, ergonomie sau fabricaţie în faza de proiectare.

Conferinţa nu cuprinde doar o serie de ateliere, discuţii în jurul unei mese rotunde şi reuniuni ale experţilor, ci  recunoaşte, de asemenea, angajamentul pentru securitatea lucrărilor de mentenanţă al partenerilor oficiali ai campaniei EU-OSHA „Locuri de muncă sigure şi sănătoase”. Din rândul partenerilor fac parte numeroase corporaţii şi asociaţii din sectorul public şi privat, inclusiv unele dintre cele mai cunoscute companii din Europa.

În cadrul conferinţei, antreprenori şi experţi în SSM din întreaga Europă împărtăşesc opinii privind cele mai bune practici vizând sporirea securităţii operaţiunilor de mentenanţă, indiferent dacă sunt reprezentanţi ai guvernului, ai marilor corporaţii sau ai IMM-urilor. De exemplu, unul dintre ateliere, intitulat „Securitatea lucrărilor de mentenanţă prin proiectare”, va aborda problema reducerii numărului de accidente printr-o mai bună proiectare şi planificare a activităţii şi a locurilor de muncă, precum şi prin utilizarea tehnologiilor moderne. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.