Acasă Uncategorized Bruxelles: Corina Cretu cere Comisiei Europene sa combata exploatarea copiilor prin munca

Bruxelles: Corina Cretu cere Comisiei Europene sa combata exploatarea copiilor prin munca

DISTRIBUIȚI

95890 – 17112010 – Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European a atras atentia Comisiei Europene asupra cazurilor de sclavie a unor copii romani, cel mai recent fiind cel al minorilor descoperiti la o ferma din Marea Britanie.

In intrebarea scrisa pe care a adresat-o, europarlamentarul roman a adus in atentia Executivului comunitar cazul celor sapte copii romani, cu varste intre 9 si 15 ani, descoperiti de autoritatile britanice la o ferma, unde erau obligati sa munceasca in conditii foarte grele, la cules pe camp. „Anul trecut, potrivit statisticilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului din Romania, peste o mie de minori romani au cazut victime exploatarii prin munca, iar cifra este departe de a reflecta realitatea”, a mentionat Corina Cretu.

Reprezentanta PSD a cerut Comisiei Europene sa prezinte masurile pe care intentioneaza sa le intreprinda pentru a preveni sclavia in randul minorilor din tarile UE, care sunt obligati la munca fortata. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.