Acasă Uncategorized Bruxelles: Eurodeputatatul Corina Cretu cere ca UE să acorde un ajutor umanitar...

Bruxelles: Eurodeputatatul Corina Cretu cere ca UE să acorde un ajutor umanitar mai consistent pentru Haiti

DISTRIBUIȚI

95625 – 09112010 – Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a interpelat-o, luni, pe Catherine Ashton, Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, cu privire la raspunsul umanitar al Uniunii Europene in Haiti, in conditiile in care recentul uragan a provocat noi victime si pagube, amplificand bilantul tragic al unui an devastator pentru aceasta tara.

Uraganul Tomas a facut, incepand de vineri, zeci de morti si mii de raniti in Haiti, in conditiile in care cei aproximativ un milion de sinistrati in urma cutremurului din 12 ianuarie traiesc inca in corturi. Furtunile si inundatiile au lovit o populatie marcata de epidemia de holera, care, din octombrie, a facut 544 de victime, alti 8000 de bolnavi fiind spitalizati. Toate acestea se intampla intr-o tara devastata de cutremurul ce a facut peste un sfert de milion de morti si a distrus circa 320.000 de case si cladiri publice”, a declarat Corina Cretu. In cadrul schimbului de opinii din Comisia pentru Dezvoltare cu Catherine Ashton, Corina Cretu a pledat pentru intensificarea ajutorului umanitar si a celui destinat reconstructiei, avand in vedere ca acest proces a ajuns intr-un punct mort, in ciuda angajamentelor initiale ale donatorilor internationali.

In raspunsul sau, Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate a prezentat reactia Uniunii la solicitarea autoritatilor haitiene de asistenta in urma uraganului Tomas. Centrul de Monitorizare si Informare al Comisiei Europene a transmis aceasta cerere celor 31 de state participante la Mecanismul European de Protectie Civila (tarile UE plus Croatia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia), acest mecanism asigurand coordonarea asistentei umanitare de urgenta, care se concentreaza in aceasta faza pe furnizarea de corturi, instalatii de filtrare a apei, medicamente si alimente. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.