Acasă Uncategorized Bucuresti: 185.000 de persoane au fost vaccinate gratuit impotriva gripei de sezon

Bucuresti: 185.000 de persoane au fost vaccinate gratuit impotriva gripei de sezon

DISTRIBUIȚI

95717 – 11112010 – Un număr de 184.489 persoane au fost vaccinate împotriva gripei de sezon, în prima săptămână de la demarea campaniei de vaccinare antigripală gratuită, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Peste 84 000 (45.6%)  dintre acestea sunt persoane cu vârsta peste 65 ani.

De asemenea, conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în prima săptămână a lunii noiembrie nu s-au înregistrat cazuri de gripă, iar numărul infecţiilor respiratorii acute raportate se înscrie în limite normale. Au fost înregistrate 81.722 infecţii respiratorii acute şi pneumonii, dintre care doar 5.222 au necesitat internare.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon a început la 1 noiembrie 2010 şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania den vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.