Acasă Uncategorized Bucuresti: Aniversarea Gradinii Botanice din Bucuresti – indemn la redescoperirea naturii

Bucuresti: Aniversarea Gradinii Botanice din Bucuresti – indemn la redescoperirea naturii

DISTRIBUIȚI

95493 – 04112010 –  Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţare, în data de 5 noiembrie, printr-o ceremonie omagială dedicată iubitorilor de natură.

Ceremonia omagială va avea loc de la orele 9.00, în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”.

În data de 5 noiembrie 1860, Alexandru Ioan Cuza, domn al Principatelor Unite Române, a semnat decretul de înfiinţare a Grădinii Botanice bucureştene, instituţie pusă în slujba conservării diversităţii plantelor, învăţământului şi educaţiei, cercetării ştiinţifice şi culturii.

Aniversarea a fost precedată de campania „Grădina Botanică – 150 ani„, care a inclus o serie de acţiuni menite să îi apropie pe bucureşteni de un loc special al oraşului în care trăiesc. Mesajul campaniei aniversare a Grădinii Botanice din Bucureşti, „De 150 de ani învăţăm de la natură”, îi îndeamnă pe oameni să redescopere natura şi să înveţe de la ea, să redevină responsabili şi să trăiască în echilibru cu mediul înconjurător.

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti adăposteşte importante colecţii de plante prin care vizitatorii să poată percepe amploarea diversităţii lumii vegetale, specialiştii având posibilitatea să le folosească în activitatea de cercetare şi conservare a zestrei naturale a Pământului.

Sectoarele în aer liber sunt populate cu plante anuale şi perene (Sectorul Decorativ, Sectorul Plante Rare, Sectorul Flora mediteraneeană, Sectorul Flora Dobrogei, Sectorul Grădina Italiană, Rosariul, Colecţia de Irişi, Sectorul Plante Utile şi Sectorul Sistematic), sere de expoziţie care adăpostesc compartimente speciale pentru plante din diferite regiuni ale planetei (Palmieri, Orhidee, Ferigi Exotice, Plante Tropicale şi Subtropicale, Plante Suculente, Cactuşi, Bromelii) şi sere de producţie. Colecţiile de plante cuprind aproximativ 5.000 de taxoni. Instituţia pune la dispoziţia studenţilor, cercetătorilor şi a vizitatorilor şi un Muzeu Botanic organizat pe principii ecologice, un Herbar General care cuprinde 500.000 de coli şi o librărie botanică cu mai mult de 9.000 de cărţi. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.