Acasă Uncategorized Bucuresti: Banca Nationala pune in circulatie o moneda din aur dedicata Reginei...

Bucuresti: Banca Nationala pune in circulatie o moneda din aur dedicata Reginei Maria

DISTRIBUIȚI

95754 – 12112010 – Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 15 noiembrie 2010, o monedă din aur, dedicată aniversării a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria.

Monedele din aur au valoare nominală de 100 lei, formă rotundă cu diametrul de 21 mm şi greutate de 6,452 g.

Aversul prezintă de sus în jos, inscripţia în arc de cerc „Romania”, stema României, valoarea nominală a monedei „100 Lei”, un medalion cu portretul Reginei Maria; sub medalion, urmând conturul acestuia, inscripţia „Regina Marii Uniri”; la exterior, o cunună de lauri.

Reversul prezintă în centru, portretul Reginei Maria purtând coroana cu care a fost încoronată la Alba Iulia, la stânga şi la dreapta, anii „1875” – anul de naştere al reginei, şi „2010” – anul de emisiune al monedei; sub portret, inscripţia în arc de cerc „Regina Maria a Romaniei Mari”.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 1.000 bucăţi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice ,,Aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria”  este de 1.380,00 lei.

Monedele din aur din această emisiune numismatică au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.