Acasă Uncategorized Bucuresti: Cartile digitale, mai ieftine cu 25-75% decat cele tiparite

Bucuresti: Cartile digitale, mai ieftine cu 25-75% decat cele tiparite

DISTRIBUIȚI

96112 – 24112010 – Cu ocazia desfasurarii Targului de Carte Gaudeamus a avut loc lansarea librariei digitale bookbyte.ro Bookbyte isi propune sa faca lectura mai usoara si mai accesibila prin dezvoltarea conceptului de librarie digitala. Cei interesati de lectura sau de carti de specialitate pot utiliza bookbyte.ro pentru a cumpara sau a imprumuta titlurile dorite, existand posibilitatea ca plata acestora sa se faca si dintr-un cont de tip “pre pay”.

„Preturile titlurilor ebook sunt in general cu 25-75% mai mici decat aceleasi titluri tiparite in format clasic si au incluse avantaje precum functii de cautare find/search in text, imprumut pe perioada determinata si altele”, a declarat Radu Apostoae, general manager Bookbyte.

In urmatoarele şase luni, Bookbyte doreste sa devina compania cu cea mai mare gama de carti digitale oferite de cele mai importante edituri din Europa.

Pe langa beletristica, carti de specialitate, manuale scolare si carti pentru copii bookbyte ofera cititorilor sai posibilitatea de a achizitiona o serie de reviste in format electronic. O parte dintre titlurile comercializate se vor vinde la preturi promotionale, iar pe langa acestea vor exista o serie de promotii si oferte speciale prin care cititorii de ebook vor primi diverse titluri in mod gratuit.

In legatura cu fenomenul aparitiei cartilor digitale, Paul Balogh, Manager Libhumanitas (divizia de online a Librariilor Humanitas), prezent la lansarea Bookbyte, a declarat: „Fenomenul principal este separarea dintre forma si continut. Pana acum orice continut (academic, carte de copii, dictionar, roman, tratat de medicina) avea, in mare, aceeasi structura: insirare de texte, uneori inserare de imagine sau tabele, pe o hartie printata. Odata cu trecerea la formatul electronic cred ca se intampla o schimbare fundamentala: continuturile isi gasesc forma lor specifica. Dictionarele, deja de cativa ani, nu mai au sens ca tomuri printate. Dar au sens ca aplicatii multimedia sau aplicatii web. Romanele au sens in continuare ca print si ca ebook. Cartea, in sensul de continut, se elibereaza de constangerile tiparului si isi cauta forma sa ideala. Asadar, digitalul este pentru carte o eliberare!” www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.