Acasă Uncategorized Bucuresti: Cauciucuri de iarna, folosite obligatoriu intre 1 noiembrie si 31 martie

Bucuresti: Cauciucuri de iarna, folosite obligatoriu intre 1 noiembrie si 31 martie

DISTRIBUIȚI

95463 – 03112010 – Ministerul Transporturilor a elaborat proiectul de act normativ care îi obligă pe toţi conducătorii auto să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă în timpul sezonului de iarnă.

Timp de cinci luni pe an, toate automobilele vor trebui echipate de pneuri de iarnă, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Transporturilor, care modifică, printre altele, OUG 195/2002, referitoare la circulaţia pe drumurile publice. “După punctul 28 al alineatului (1) al articolului 102 se introduce un nou punct, punctul 28 indice 1, cu următorul cuprins: „28 indice 1. conducerea autovehiculului pe drumurile publice în perioada 1 noiembrie-31 martie, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone fără ca acesta să fie dotat pe axa/axele de tracţiune cu anvelope de iarnă.” scrie în proiect.

Amenzile vor fi destul de dure. Potrivit proiectului, această contravenţie intră în clasa a IV-a de sancţiuni, clasă care prevede de la 9 la 20 de puncte amendă. Cum un punct amendă este de 60 de lei, şoferii pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 540 de lei şi 1.200 de lei.

Prevederile noii ordonanţe, aflată deocamdată în stadiu de proiect, intră în vigoare în termen de 15 zile de la apariţia în Monitorul Oficial. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.