Acasă Uncategorized Bucuresti: Conferinta despre „Mostenirea comunismului in relatiile romano-maghiare in perioada de după...

Bucuresti: Conferinta despre „Mostenirea comunismului in relatiile romano-maghiare in perioada de după 1989”

DISTRIBUIȚI

95540 – 05112010 – Conf. dr. Levente Salat, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, va vorbi despre „Moştenirea comunismului în relaţiile româno-maghiare în perioada de după 1989” în cadrul conferinţei care va fi organizată pe 8 noiembrie a. c., la sediul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc din Bucureşti.

„Situată la marginea geografică a două naţiuni, dar considerată de importanţă centrală pentru ambele, Transilvania este de mult timp locul unor dispute naţionaliste. După căderea comunismului, aceste dispute s-au intensificat în special la Cluj, centrul cultural şi politic al Transilvaniei.”, scria, în 2006, sociologul american Rogers Brubaker.

Discuţia propusă de profesorul Salat se va desfăşura pe două niveluri: din perspectiva relaţiilor interstatale, pe de o parte, şi cu ajutorul unor indicatori care reflectă dinamica relaţiilor interetnice din România, pe de altă parte.

Confruntarea concluziilor principale care se desprind din cele două niveluri ale analizei va conduce la explicitarea unui paradox: în timp ce relaţiile interstatale se situează la cote fără precedent în istoria relaţiilor bilaterale, relaţiile dintre români şi maghiari continuă să fie aşezate pe baze şubrede, fiind încărcate şi în prezent de prejudecăţi şi suspiciuni reciproce. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.