Acasă Uncategorized Bucuresti: Contribuabilii mari si mijlocii depun obligatoriu declaratiile fiscale numai electronic

Bucuresti: Contribuabilii mari si mijlocii depun obligatoriu declaratiile fiscale numai electronic

DISTRIBUIȚI

95452 – 03112010 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atenţionează că, începând cu obligaţiile declarative aferente lunii octombrie, declaraţiile fiscale vor fi depuse numai electronic de către contribuabilii mari şi mijlocii, definiţi conform reglementărilor în vigoare, precum şi de sediile secundare ale acestora. Astfel, la data de 25 noiembrie 2010, se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic Naţional, următoarele declaraţii: 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”;

 

 

 

 

 

 

 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”; 102 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale”; 120 „Decont privind accizele”; 130 „Decont privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă”; 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”; 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”; 390 VIES „Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare”; 710 „Declaraţie rectificativă”.

Declaraţiile menţionate se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.

Pentru garantarea securităţii operaţiunilor electronice, titularii certificatelor calificate se vor înregistra conform Instrucţiunilor de utilizare a serviciului depunere declaraţii on-line publicate pe site-ul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice/înregistrare certificate digitale. Aceeaşi procedură se aplică şi în situaţia în care titularul certificatului calificat este desemnat sau împuternicit de către mai mulţi contribuabili pentru semnarea declaraţiilor fiscale.

            ANAF încurajează persoanele care nu se încadrează în categoria contribuabililor mari sau mijlocii să utilizeze mijlocul electronic de depunere a declaraţiilor fiscale ca metodă alternativă de declarare.

Lista furnizorilor de certificate digitale calificate acreditaţi în prezent se găseşte pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (www.mcsi.ro),. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.