Acasă Uncategorized Bucuresti: Corneliu Iacobov, condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul RAFO....

Bucuresti: Corneliu Iacobov, condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul RAFO. Verdictul Curtii de Apel poate fi atacat

DISTRIBUIȚI

95943 – 18112010 – Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Corneliu Iacobov la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul RAFO Oneşti. Judecătorii au mai condamnat în acelaşi dosar alte două persoane. Ceilalţi doi condamnaţi sunt Toader Găureanu, la şase ani pentru abuz în serviciu şi Marin Marin la şapte ani pentru aceeaşi infracţiune.

În plus, cei trei vor trebui să plătească despăgubiri în valoare de 18 milioane de lei către RAFO. Iacobov este condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu.

Liliana Luchian, inculpată în acelaşi dosar, a scăpat de pedeapsa pentru abuz în serviciu, fiind achitată.

Cei patru au fost achitaţi pentru infracţiunea de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii şi pentru spălare de bani pe motiv că fapta nu există.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 2008, cei patru au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti, aceştia fiind trimişi în judecată de către procurorii DIICOT în 2005, pentru spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată. Prejudiciul stabilit a fost de 243 de miliarde de lei. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.