Acasă Uncategorized Bucuresti: Curtea Constitutionala a decis ca procedura angajarii raspunderii pe Legea educatiei...

Bucuresti: Curtea Constitutionala a decis ca procedura angajarii raspunderii pe Legea educatiei poate continua

DISTRIBUIȚI

96123 – 24112010 – Curtea Constitutionala a admis miercuri sesizarea Guvernului pe tema Legii Educatiei, in sensul in care constata existenta unui conflict intre Parlament si Executiv. Guvernul poate continua astfel procedura angajarii raspunderii pe Legea Educatiei.Premierul Emil Boc a cerut, lunea trecuta, Curtii Constitutionale o precizare clara referitoare la procedura angajarii raspunderii Guvernului asupra Legii educatiei. Judecatorii Curtii au constatat existenta unui „conflict juridic de natura constitutionala”

 

 

 

 

intre Guvern si Parlament in acest caz, insa motivarea acestei decizii, din data de 3 noiembrie, nu a adus raspunsul privind continuarea sau intreruperea procedurii angajarii raspunderii Guvernului asupra Legii Educatiei.

Solicitarea lui Emil Boc trebuia dezbatuta initial joia trecuta, insa judecatorii Curtii au amanat atunci discutia.

Seful Guvernului a mai solicitat Curtii sa constate, de asemenea, ca blocajul institutional cu privire la prezentarea si dezbaterea motiunii de cenzura poate fi inlaturat numai prin continuarea procedurii parlamentare de angajare a raspunderii guvernamentale. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.