Acasă Uncategorized Bucuresti: Daciana Sarbu cere Guvernului masuri concrete de incurajare a agriculturii bio

Bucuresti: Daciana Sarbu cere Guvernului masuri concrete de incurajare a agriculturii bio

DISTRIBUIȚI

95773 – 12112010 – Daciana Sârbu, membru în Comisia de Agricultură a Parlamentului European, a solicitat guvernului român, în cadrul unei prezentări susţinute la Romanian Organic Forum 2010, măsuri concrete de încurajare a agriculturii bio în România, deoarece ţara noastră are un potenţial uriaş, insuficient exploatat, în acest domeniu.

În opinia sa, susţinerea agriculturii bio poate revitaliza un număr important de ferme mici, care pot beneficia astfel de o nişă existentă pe piaţa europeană, creând în acelaşi timp un avantaj aparte României în cadrul agriculturii UE. “Agricultura noastră are două mari probleme: îi ţine în sărăcie pe majoritatea producătorilor, şi nu există pe piaţa europeană. Acolo nu putem pătrunde încercând să producem mai mult grâu decât Franţa, sau mai multe fructe decât Spania, dar putem să ne creăm o nişă proprie – agricultura bio poate fi aceasta”, a declarat Daciana Sârbu.

Eurodeputata atrage însă atenţia că, dacă doresc în mod real să dezvolte producţia bio,  autorităţile trebuie să renunţe la  cultivarea organismelor modificate genetic: “Persistenţa pe calea OMG va otrăvi definitiv orice credibilitate a României ca producător bio”, a subliniat Daciana Sârbu.

Europarlamentarul PSD a solicitat guvernului să informeze şi să ajute producătorii în accesarea fondurilor europene, dar şi o implicare mai puternică la Bruxelles, în negocierea Politicii Agricole Comune. “În raportul meu din Parlamentul European, am cerut Comisiei să acorde o atenţie sporită agriculturii bio şi fermelor de mici dimensiuni, prin instrumente financiare concrete. Dar esenţiale sunt deciziile care se iau în ţară. Nu e suficient ca forurile europene să încurajeze producţia bio: diferenţa e făcută de modul în care fiecare guvern naţional foloseşte aceste mijloace şi oportunităţi şi alege să-şi sprijine proprii cetăţeni şi propria agricultură”, a declarat eurodeputata. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.