Acasă Uncategorized Bucuresti: Deputatul Ciuhodaru susţine că reducerea bugetului Sănătăţii ameninţă securitatea naţională

Bucuresti: Deputatul Ciuhodaru susţine că reducerea bugetului Sănătăţii ameninţă securitatea naţională

DISTRIBUIȚI

96253 – 29112010 –  Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că reducerea cu 38% a bugetului sănătăţii în anul 2011, anunţată cu mândrie de ministrul Sănătăţii, va periclita sănătatea şi viaţa românilor. Doctorul deputat consideră că sănătatea nu este un lux, ci un drept garantat de Constituţie, iar fără finanţarea programelor naţionale de sănătate şi a investiţiilor din domeniul sanitar, se pune în pericol chiar securitatea naţională. „De ce una şi nu două… de ce două şi nu trei…Era un joc suficient de inocent şi de stupid al copiilor

 

 

 

 din epoca de aur. Vremurile s-au schimbat şi copiii de atunci fac bugetul de acum: de ce 10% şi nu 25% din salarii, de ce 25% la sută din salarii şi nu 15% din pensii sau 24% TVA. Şi pentru că jocul procentelor i-a înnebunit, cu totul mai nou s-a hotărât… 38%. Adică bugetul sănătăţii va fi cu 38% mai mic decât anul trecut.E cazul să ne aducem aminte cum a fost anul trecut pentru sănătate? Cum au crescut arieratele? Cum s-au produs nenumărate blocaje cu furnizorii şi cum programele pentru cancer, SIDA, diabet, tuberculoză şi celelalte (care vor rămâne în sfera ministerului cu toată descentralizarea pompieristică practicată) au suferit de subfinanţare perpetuă? Nici o investiţie majoră nu a putut fi finalizată de minister în acest an, probabil că, la anul vor fi băgate în conservare toate investiţiile. Probabil că această cifră de 38% trebuie corelată cu o alta: 10% mai puţine internări. Ambele au fost rezultatul gândirii profunde a experţilor guvernamentali obţinute din calcule şi studii aprofundate efectuate pe genunchi (rămâne de aflat pe genunchii cui) dar nu neapărat după reţete proprii ci după şoapte infiripate de contabilii FMI.

Domnilor fiţi linistiţi! Rezultatele vor apărea mai repede decât speraţi, în urma aplicării în teren a celor două magice cifre în mod sigur bugetul ţărişoarei va fi degrevat în foarte scurt timp. Vor fi scoşi din plată (salarii, pensii, ajutoare de şomaj, ajutoare sociale, indemnizaţii de veteran etc.) din cauza decesului, mulţi pacienţi cu cancer, diabet, tuberculoza, SIDA. Toate UPU vor primi mai puţini bani, ambulanţele nu vor mai avea benzină, şandramalele  ce ne ţin loc de spitale ne vor cădea în cap, dar bineînţeles că vina va fi tot a salariaţilor sistemului care nu înteleg perioada grea prin care trec guvernanţii: banii de la buget sunt mai puţini, dar obligaţiile faţă de sponsori şi rubedenii au rămas la fel, ba chiar au mai crescut pe ici pe colo.

Pentru a nu fi considerat necooperant, vin cu o sugestie în întampinarea guvernului: fiţi cu ochii pe SUA! Când îl eliberează din închisoare pe Kevorkian, luaţi-l repede şi faceţi-l măcar consultant dacă nu chiar Secretar de stat la sănătate.

38%… Ia cineva mai mult?”, a declarat deputatul Ciuhodaru. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.