Acasă Uncategorized Bucuresti: DGA-ul preia, în forță, Internele

Bucuresti: DGA-ul preia, în forță, Internele

DISTRIBUIȚI

96081 – 23112010 – Ministrul de Interne, Traian Igaș, a anunțat cu puține minute în urmă schimbarea din funcție a chestorului șef Dan Fătuloiu și a chestorului principal Petre Tobă. Cei doi chestori au fost puși la dispoziția ministerului.

Cine este chestorul Ioan Dascălu

Funcția de secretar de stat în MAI, în postul ocupat până acum de chestorul șef Dan Fătuloiu, a fost numit, chestorul șef Ioan Dascălu. În prezent ataşat cu afaceri interne la Ambasada României din Marea Britanie, Ioan Dascălu s-a mai aflat la conducerea inspectoratelor judeţene de poliţie din Arad şi Timiş,  între 2005 şi 2007, unde a fost numit chiar prin ordin al şefului IGPR de la acea dată, Dan Fătuloiu. În perioada în care Dascălu a fost numit la Timiș, au fost înlocuiţi mai mulţi şefi de inspectorate de poliţie judeţene. Despre numirea lui Dascălu, chestorul Fătuloiu vorbea, potrivit presei vremii, ca despre ”un experiment”. Dascălu a absolvit mai multe cursuri de specialitate, printre care şi unele organizate de FBI. Între anii 2000 şi 2002, a lucrat în Kosovo, în cadrul misiunii de menţinere a păcii. Potrivit declaraţiei de avere de anul trecut, Ioan Dascălu deţinea un apartament şi o casă de vacanţă în Arad, dar şi două maşini. În conturi avea 8. 400 de euro şi 12.000 de lire sterline.

 

Cine este chestorul Liviu Popa

Chestorul Liviu Popa, fost șef al DGA, este, de astăzi, noul șef al IGPR, în locul chestorului Petre Tobă.  Liviu Popa a condus, timp de patru ani, IJP Bihor, iar în 2003, a fost detaşat la Parchetului Naţional Anticorupţie Oradea. Liviu Popa a mai lucrat în structurile Poliţiei Oradea. ”Un poliţist bun trebuie să fie pregătit, să aibă un caracter sănătos, un temperament aşezat, să creadă în ceea ce face, să fie un bun coleg şi să nu uite că în această meserie cea mai importantă este munca de echipă”, așa descrie chestorul Liviu Popa un poliţist bun.  El s-a mai remarcat printr-o declaraţie inedită dată presei locale din Bihor, în legătură cu faptele de corupţie comise de unii poliţişti. Acesta a susţinut că există cel puţin un poliţist care nu a luat niciodată nimic de la nimeni şi că el este acela. Liviu Popa absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în 1995, este căsătorit şi are doi copii. Deși a ajuns polițist, ba chiar șeful Poliției Române, într-un interviu dat presei locale Liviu Popa spune că a vrut să intre în SRI. Numirea noului șef al IGPR se face la propunerea ministrului de Interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţistilor.

De asemenea, ministrul Traian Igaș a anunțat schimbarea din funcție, la cerere, a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, Aurelian Șoric. În acest moment, comanda este asigurată de comisarul Dorel Manole, fost șef al DGA Bacău.

Conducerea DGA a fost preluată, interimar, de chestorul Arion Țigănașu, adjunctul chestorului Liviu Popa.

În ceea ce-i privește pe șefii de post din județul Neamț care  s-au manifestat public în apărarea comisarului Aurel Șoric, ministrul de Interne a anunțat că le așteaptă demisiile așa cum au promis. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.