Acasă Uncategorized Bucuresti: Directorul SRI este convins ca Omar Hayssam isi va ispasi pedeapsa...

Bucuresti: Directorul SRI este convins ca Omar Hayssam isi va ispasi pedeapsa in Romania

DISTRIBUIȚI

*Nu exista amenintari teroriste pe teritoriul Romaniei *Exista incercari de decredibilizare a activitatii serviciilor de informatii romanesti *Problema cartelelor telefonice preplătite, discutată in CSAT, dar nerezolvata95556 – 07112010 – Omar Hayssam îşi va ispăşi pedeapsa în România, susţine directorul SRI, George Maior. În cadrul emisiunii ”Fără Frontiere” de la TVR, Maior nu a spus când anume ar putea fi extrădat Omar Hayssam, însă un eventual acord pe acest subiect ar putea fi discutat cu prilejul apropiatei vizitei în România a lui Bashar al-Assad, preşedintele Siriei. ”Nu dau un termen pentru extrădare. Nu contează cât timp va dura, dar sunt convins că Omar Hayssam îşi va ispăşi pedeapsa pe teritoriul României”, a spus Maior.

 

 

 

 

 

 

În ceea ce privește riscurile teroriste pe teritoriul țării noastre, George Maior a dat asigurări că românii nu au nici un motiv de teamă în privinţa eventualelor ameninţări teroriste și a subliniat că SRI este interesat de ameninţările împotriva unor ţări ca Franţa sau Marea Britanie, pentru că în atentatele din aceste state au fost omorâţi sau răniţi şi cetăţeni români.

Pe de altă parte, directorul SRI a susţinut că există factori în România care vor să decredibilizeze activitatea serviciilor de informaţii. ”Din păcate, există o lipsă de cultură în securitate la nivelul opiniei publice. Încercăm să realizăm acţiuni în acest sens, dar sunt sceptic văzând cum se desfăşoară dezbaterea pe serviciile de informaţii din România. Este foarte slabă calitativ și interesată. Sunt factori care vor să decredibilizeze activitatea serviciilor de informaţii pe alte laturi ale lor, întrucât contraterorismul nu este singura misiune a acestora”, a susţinut șeful SRI.

Una dintre problemele semnalată de directorul SRI se referă la interceptările telefoanice. ”Am avut o altă problemă, semnalată mai demult: cartele preplătite, care la noi sunt anonimizate, dar în statele europene există obligativitatea înregistrărilor, să se cunoască foarte clar numele persoanei care posedă o asemenea cartelă. Din acest punct de vedere, noi avem o vulnerabilitate”, a spus directorul SRI. Potrivit acestuia, deși a fost ridicată în CSAT, această problemă ”nu a fost rezolvată”.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.