Acasă Uncategorized Bucuresti: Emisiune filatelica Romania-Vatican „Craciun 2010”

Bucuresti: Emisiune filatelica Romania-Vatican „Craciun 2010”

DISTRIBUIȚI

95825 – 15112010 – Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea comună de mărci poştale România-Vatican intitulată „Crăciun 2010”.

În acest an se împlinesc 90 de ani de când au început primele tratative dintre statul român şi Sfântul Scaun în vederea încheierii unui Concordat. Tot în 1920, Dimitrie C. Penescu devine primul trimis extraordinar şi plenipotenţiar care îşi prezintă scrisorile de acreditare la Vatican. Relaţiile dintre cele două ţări au fost oficializate în 1927, odată cu semnarea Concordatului, prin care s-a permis reorganizarea pe teritoriul României a Bisericii Catolice de rit latin şi garantarea exprimării libertăţii religioase credincioşilor.

Prima vizită a unui Pontif Roman, într-o ţară majoritar ortodoxă a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit cu Patriarhul Teoctist, într-o vizită oficială, prin care s-a încercat o mai mare apropiere şi întărire a relaţiilor de colaborare între cele două Biserici Creştine. În acest sens, cu un an înainte, Nunţiul Apostolic a devenit decanul corpului diplomatic în România.

Pentru a ilustra această emisiune, pe timbrul cu valoarea nominală de 1 leu, a fost reprezentată imaginea propusă de România – o icoană pictată de Gheorghe Tattarescu (1820-1894) – Naşterea Domnului – care aparţine patrimoniului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei a fost ilustrată, la propunerea Sfântului Scaun, o icoană a Şcolii Murillo (1618-1682) – Naşterea Domnului – reprodusă după o pictură din 1861.

Emisiunea filatelică „Crăciun 2010 poate fi achiziţionată, începând cu 15 noiembrie, de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.