Acasă Uncategorized Bucuresti: Expozitie cu fotografii realizate de Dinu Lipatti, care au asteptat peste...

Bucuresti: Expozitie cu fotografii realizate de Dinu Lipatti, care au asteptat peste 60 de ani sa fie developate

DISTRIBUIȚI

96050 – 22112010 – In foaierul Salii Radio din Bucuresti, va fi vernisata, pe 28 noiembrie a. c., la orele 18.00, expozitia de fotografii inedite realizate de Dinu Lipatti. Cu ajutorul Scolii de fotografie „Francisc Mraz”, Radio Romania Muzical aduce la lumina pentru prima oara cateva zeci de fotografii realizate de Dinu Lipatti, care au asteptat mai bine de 60 de ani sa fie developate. Este vorba de peisaje din zona comunei Ciolcesti – judetul Arges, unde astazi se gaseste Casa memoriala Dinu Lipatti, dar si fotografii de familie. Vor fi de asemenea expuse si cateva dintre lucrurile care i-au apartinut lui Dinu Lipatti, printre care rochita in care a fost botezat la varsta de patru ani de George Enescu, certificatul de botez si bagheta de dirijor primita de la George Enescu.

Vernisajul expozitiei va fi urmat de Gala laureatilor Concursului National de Pian derulat sub auspiciile „Zilelor Lipatti”. Punct central al proiectului „Zilele Lipatti”, Concursul National de Pian se desfasoara intre 22 si 28 noiembrie la Bucuresti. Competitia menita sa-i puna in valoare si sa-i aduca in atentia publicului pe cei mai tineri continuatori ai traditiei din care facea parte Lipatti se adreseaza pianistilor cu varste intre 14-18 ani, respectiv 19-28 ani, si se desfasoara la Sala mica a Ateneului Roman si la Centrul National de Arta „Tinerimea romana”. Accesul publicului este gratuit.

Gala laureatilor Concursului National de Pian derulat sub auspiciile „Zilelor Lipatti” va avea loc la Sala Radio, unde tinerii pianisti vor evolua alaturi de Orchestra Romana de Tineret, un ansamblu apreciat, binecunoscut deja publicului larg. Dirijorul serii este reputatul Cristian Mandeal.

Memoria lui Dinu Lipatti este omagiata si prin lansarea de catre Romfilatelia a unui intreg postal (plicuri timbrate) cu chipul lui Lipatti. Monetaria Statului pregateste si o serie de medalii cu efigia lui Lipatti. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.