Acasă Uncategorized Bucuresti: „Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului” in parcul Lia Manoliu

Bucuresti: „Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului” in parcul Lia Manoliu

DISTRIBUIȚI

96111 – 24112010 – Bucurestenii sunt invitati, in perioada 26-28 noiembrie 2010, in parcul Lia Manoliu, la „Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului”! 

Sambata si duminica, intre orele 12-16, pe scena din centrul parcului, un grup de ursitoare profesioniste le vor face celor prezenti in targ descantce, pentru ca toate cele ce vor intreprinde de acum incolo sa aiba sorti de izbanda.

Pentru gurmanzi sunt pregătite bucate dintre cele mai apetisante: paine de casa, branzeturi (telemea, in coaja de brad, cu mirodenii, de capra etc), produse din carne (pastrame de oaie, muschiulet de porc cu diverse mirodenii, piept de rata, de gasca, jumari, slanina afumata etc), zacusti (cu vinete, cu ciuperci), muraturi (gogonele, pepene galben, pepene rosu, fructe murate, gulii, castraveti), cozonaci, prajituri de casa maramuresene, miere (cu propolis, poliflora, cu catina, faguri etc),  bomboane moldovenesti, magiun de Topoloveni, dulceturi fara zahar, dulceturi de trandafir, de muguri de brad, colaci kurtos, must, vin romanesc si de peste Prut. Un restaurant cu specific romanesc, „La Mircea Macelaru”, va incinge gratarele pentru frigarui, mititei, carnaciori, pastrame! 

De asemenea, vizitatorii se vor putea delecta cu produse de brutarie specifice bucatariei cipriote, unele dintre ele cu adaos de usturoi.

Nu au fost uitati nici cei care tin post. Sunt pregatite pentru ei sarmale de ghebe si saramura de peste (este dezlegare)!

Vedetele targului sunt dulceata de usturoi, branza cu crema si bucati de usturoi, delicatese care nu puteau lipsi de la un asemenea eveniment!

Cei care cauta un cadou pentru zilele de Sfantul Andrei sau Sfantul Niculae nu vor fi dezamagiti daca vor trece pe la targul „Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului”. De la standurile mesterilor populari pot alege obiecte de ceramica, produse de pielarie, haine lucrate manual, bijuterii, icoane, pietre norocoase, cosmetice naturale , sau covoare. Tiganii aurari sunt pata de culoare a targului, nu numai cu produsele lor, ci si cu descantecele de bine.

Organizatorii vor dona cate un butoi de 100 de kilograme de magiun de prune Topoloveni cate unei case de copii din Sectorul 2, in cele trei zile ale targului. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.