Acasă Uncategorized Bucuresti: Festivalul “Om Bun” la editie aniversara, pe 12 decembrie

Bucuresti: Festivalul “Om Bun” la editie aniversara, pe 12 decembrie

DISTRIBUIȚI

96135 – 24112010 – Cu 20 de ani in urma, Fundatia Culturala “Om Bun” lansa prima editie a Festivalului National de muzica folk “Om Bun”, eveniment artistic menit sa desemneze in fiecare an cele mai bune noi creatii folk autohtone si cele mai promitatoare debuturi, precum si sa readuca in atentia spectatorilor, prin recitaluri de tinuta, marile nume ale genului din Romania.

Popularitatea festivalului a crescut de la un an la altul, devenind principala manifestare folk din tara noastra, la acesta participand an de an cei mai valorosi artisti folk din Romania.

In 2010, Festivalul “Om Bun” va avea un caracter special, datorita aniversarii celor 20 de ani de existenta. Editia aniversara a festivalului va avea loc pe 12 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Artistii care vor sustine recitaluri in cadrul acestei editii a festivalului sunt personalitati incontestabile ale folk-ului romanesc: Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, George Nicolescu, Victor Socaciu, Doru Stanculescu, Vasile Seicaru, Mircea Vintila. De asemenea, vor participa la acest eveniment special si castigatori ai unor editii anterioare printre care: Ada Milea, Daniel Iancu, Maria Gheorghiu.

Invitatul special al acestei ediţii este legendarul trubadur folk-pop-rock Donovan Leitch, unul din putinii artisti care a colaborat la cateva piese ale legendarilor Beatles, contribuind cu versuri la celebrul Yellow Submarine. Donovan le-a influentat lui John Lennon si Paul McCartney tehnica si stilul de cantat la ghitara. In timpul carierei sale, Donovan a cantat alaturi de «monstri sacri» ai muzicii folk ca Pete Seeger, Joan Baez si Bob Dylan, dar si de celebri muzicieni rock precum Jimmy Page de la Led Zeppelin sau Jeff Beck. In 2009 Donovan si-a pregatit noul sau album „Ritual Groove (Soundtrack to a film not yet made)”  pe care il promoveaza printr-un turneu in acest an.

Pretul biletelor variaza intre 40 si 250 lei, cu valori intermediare de 80, 100, 150 lei.

Biletele categoria VIP, in valoare de 500 lei, includ si o intalnire (cu sesiune de autografe) cu Donovan Leitch, dupa recitalul acestuia. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.