Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernantii recunosc ca au asteptat avizul

Bucuresti: Guvernantii recunosc ca au asteptat avizul

DISTRIBUIȚI

96072 – 23112010 – Consiliul Economic şi Social (CES) nu s-a putut întruni marţi dimineaţă în şedinţă pentru a da un aviz asupra legii salarizării unitare, din cauză că sindicatele nu au participat la întrunire.

Procedura legislativă va putea continua chiar şi fără avizul CES, deoarece a fost îndeplinită formalitatea de a se solicita un asemenea aviz care, de altfel, era consultativ, a precizat secretarul de stat în Ministerul Muncii Valentin Mocanu.

Cele cinci mari confederaţii sindicale, respectiv Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa”, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Blocul Naţional Sindical şi Confederaţia Naţională Sindicală „Meridian”, au transmis printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Emil Boc, că nu vor participa la şedinţa Comitetului Economic şi Social, „în semn de protest faţă de absenţa unui dialog real şi responsabil între Guvern şi sindicate şi, în mod special, pe tema proiectelor legilor care vor reglementa salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”.

Legea salarizării unitare nu a fost discutată în şedinţa de Guvern de luni deoarece îi lipsea avizul CES, a afirmat premierul Boc. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.