Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernantii sustin ca de la 1 ianuarie putem plati on-line darile...

Bucuresti: Guvernantii sustin ca de la 1 ianuarie putem plati on-line darile catre stat

DISTRIBUIȚI

96148 – 25112010 – Executivul a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre de guvern privind aprobarea dezvoltării şi implementării sistemului naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor, a anunţat prim-ministrul Emil Boc„Practic orice cetăţean din România va putea în viitor, de acasă, de la calculator, să-şi plătească impozitele şi taxele on-line, noi astăzi creând cadrul legal prin adoptarea acestei hotărâri de guvern”,  a declarat premierul Boc. Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme,

 

 

 

 

 a subliniat că începând cu 1 ianuarie 2011 sistemul va fi operaţional.

“Sistemul are ca principal scop eliminarea cozilor la ghişeu, respectiv generarea de economii în bani şi timp atât pentru cetăţean, cât şi pentru persoanele juridice şi administraţie”, a apreciat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Valerian Vreme a precizat că beneficiarii acestui sistem vor fi toţi românii, inclusiv cetăţenii aflaţi în străinătate, care vor putea efectua plăţi de taxe şi impozite, printr-o singură acţiune. 

Ministrul a declarat că actul normativ aprobat miercuri stabileşte un calendar de înregistrare în sistem a tuturor instituţiilor publice din România, în funcţie de dimensiunea comunităţilor. De asemenea, „conform calendarului agreat, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va transmite către instituţiile publice din România un ghid de înregistrare şi interfaţare cu sistemul de plăţi”, a afirmat ministrul.

Sistemului naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor a fost elaborat şi va fi implementat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale împreună cu Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională şi în colaborare cu APERO (Asociaţia pentru Plăţi Electronice a Principalelor Bănci din România).

Valerian Vreme a precizat că sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor a fost dezvoltat din fonduri private de către APERO (Asociaţia pentru Plăţi Electronice a Principalelor Bănci din România), statul român nesuportând niciun cost de dezvoltare. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.