Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul Boc a promis FMI concedieri si masuri compensatorii daca apar...

Bucuresti: Guvernul Boc a promis FMI concedieri si masuri compensatorii daca apar impedimente de ordin judiciar

DISTRIBUIȚI

95898 – 17112010 – Guvernul României s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional să aplice mai multe măsuri în următorul an pentru a primi următoarea tranşă din acord. În scrisoare de intenţie convenită cu FMI se specifică, printre altele, continuarea reducerii numărului de bugetari, precum şi majorarea pragului veniturilor pentru care TVA devine obligatorie la 50.000 de euro. Totodată, în scrisoare se precizează că modificarea Ordonanţei 50 referitoare la credite este o precondiţie pentru acordarea tranşei.

 

 

 

 

Potrivit scrisorii de intenţie, Guvernul asigură FMI că este pregătit să introducă măsuri compensatorii în cazul în care strategia fiscală pentru perioada următoare nu poate fi aplicată din cauza unor impedimente de ordin judiciar. Executivul i-a asigurat pe oficialii FMI că fondul de salarii va fi limitat anul viitor la 39 miliarde lei, exluzând contribuţiile militarilor (1,6 miliarde lei) şi că va limita în continuare angajările la un funcţionar pentru şapte posturi eliberate.

În document se specifică faptul că reducerea numărului de angajaţi în sectorul public va continua şi anul viitor. Totodată, pentru a diminua deficitul bugetar la 3% din PIB în 2012, Executivul va restrânge în continuare cheltuielile, inclusiv pentru salarii şi prime, apelând însă şi la măsuri suplimentare.

Conform înţelegerilor anterioare cu FMI, numărul angajaţilor în sectorul bugetar trebuie să coboare, la sârşitul acestui an, la 1,29 milioane. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina, în decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajaţi în sectorul public, astfel că disponibilizările din acest an ar trebui să se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari.

Cabinetul Boc le mai promite oficialilor FMI că va cere Consiliului de Miniştri ai Uniunii Europene să aprobe creşterea de la 35.000 de euro la 50.000 de euro a pragului cifrei de afaceri sau a veniturilor peste care firmele sunt obligate să se înregistreze şi să plătească TVA.

De asemenea, Guvernul vrea să introducă anul viitor noi criterii pentru clasificarea contribuabililor în mici, mijlocii şi mari.

“Ca o precondiţie, vom lucra cu Parlamentul pentru a ne asigura că Ordonanţa 50 din 2010 va îmbunătăţi transparenţa şi protecţia drepturilor consumatorilor, asigurând, totodată, stabilitatea sistemului financiar şi conformitatea cu prevederile Directivei 48/2008 a Comisiei Europene. În acelaşi timp, ne vom asigura că BNR este singura instituţie autorizată pentru reglementarea activităţii de creditare a băncilor”, se mai arată în document. La anexa scrisorii de intenţie, la capitolul “Precondiţii”, este specificată modificarea ordonanţei “astfel încât să nu fie aplicată contractelor în derulare”. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.