Acasă Uncategorized Bucuresti: Incepe formarea specialiştilor români în justiţia pentru minori

Bucuresti: Incepe formarea specialiştilor români în justiţia pentru minori

DISTRIBUIȚI

96169 – 25112010 – Ministerul Justiţiei a început implementarea proiectului „Dezvoltarea sistemului de justiţie pentru minori în România”.  În cadrul acestuia se vor organiza o serie de acţiuni dedicate profesioniştilor din sistemul judiciar şi din afara acestuia implicaţi în acest domeniu.

Astfel, o primă acţiune a avut loc în Bucureşti,  în zilele de  23 – 24 noiembrie 2010 prin organizarea unui seminar susţinut de experţi din cadrul sistemului judiciar german la care au participat judecători, procurori, consilieri de probaţiune şi experţi ai Ministerului Justiţiei. Seminarul a avut drept scop familiarizarea specialiştilor români cu bunele practici din sistemul german în ceea ce priveşte cauzele penale cu minori, abordarea recidiviştilor minori, particularităţile sistemului de probaţiune aplicabil minorilor etc.

Următoarele activităţi ale proiectului, care vor fi derulate şi pe parcursul anului 2011, vor viza atât formarea profesională a profesioniştilor în domeniu, cât şi elaborarea unor instrumente de lucru pentru aceştia, menite să asigure o mai bună cooperare la nivelul instituţiilor cu atribuţii în domeniul justiţiei pentru minori. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.