Acasă Uncategorized Bucuresti: Inspectorii sanitar-veterinari si politistii, cu ochii pe carne

Bucuresti: Inspectorii sanitar-veterinari si politistii, cu ochii pe carne

DISTRIBUIȚI

95395 – 01112010 –  Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au organizat controale inopinate, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai autorităţilor locale, în zonele în care în ultima perioadă au fost semnalate mai multe cazuri de sacrificări ilegale, în gospodăriile populaţiei şi în aşa-zise târguri, neautorizate, de bovine, ovine şi porcine, cu intenţia comercializării ilicite a produselor de origine animală.

A fost vizată zona localităţii Călugăreni din judeţul Giurgiu, zonă endemică în această problemă, unde în data de 10 octombrie 2010, DSVSA Giurgiu a organizat o acţiune comună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, acţiune care a vizat interzicerea vânzării de animale şi produse de origine animală în târgul organizat în localitatea menţionată.

Ca urmare a acestei acţiuni, au fost aplicate 29 sancţiuni contravenţionale pentru mijloacele de transport care transportau, fără documente sanitare veterinare, animale vii, însumând amenzi în valoare de 10.400 lei. Amenzile contravenţionale au fost aplicate de către reprezentanţii  I.P.J. Giurgiu în trafic, în târgul de animale neexistând  spre valorificare animale sau produse de origine animală.

O altă abatere de la legislaţie a fost sancţionată în localitatea Gălăteni, din judeţul Teleorman, unde există un târg neautorizat sanitar veterinar, unde, tot în data de 10 octombrie 2010,  a fost identificat un bărbat care transporta în portbagajul autoturismului  patru carcase de ovine, în greutate totală de 120 kg, fără documente care să ateste provenienţa acestora şi nici că au fost controlate sanitar veterinar. Carnea a fost confiscată şi bărbatul a fost amendată cu 1.500 lei.

În urma desfăşurării controalelor comune au fost verificate un număr de 119  unităţi de abatorizare, preparare sau procesare carne, carmangerii şi măcelarii, inclusiv a cele din incinta pieţelor agroalimentare a supermarket-urilor, hipermarket-urilor, dar şi târguri de animale.

Verificările au evidenţiat încălcări ale legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, abateri care au fost sancţionate prin aplicarea unui total de 13 sancţiuni contravenţionale, însumând 81.400 lei şi emiterea unui număr de trei ordonanţe de suspendare a Activităţii, o ordonanţă de interzicere a activităţii şi patru avertismente.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare 171 de kg de carne, care, fie era etichetată necorespunzător, era neexpertizată sanitar veterinar sau pentru care nu existau documente care să îi ateste provenienţa şi trasabilitatea, ceea ce constituia un pericol pentru sănătatea publică. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.