Acasă Uncategorized Bucuresti: Ioan Holender, invitat special la Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului...

Bucuresti: Ioan Holender, invitat special la Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical 2010

DISTRIBUIȚI

95417- 02112010 – Cele mai importante voci ale scenei lirice româneşti şi cele mai influente personalităţi culturale ale anului vin la Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical 2010.

Realizată în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti (ONB) şi TVR Cultural, cea de-a doua ediţie a galei se va desfăşura pe 15 noiembrie 2010, începând cu orele 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, aducând în prim-plan valorile operei, operetei şi ale baletului de astăzi şi de mâine.  Timp de aproape doua ore, iubitorii de frumos vor putea urmări un spectacol complex, în cadrul căruia acordarea celor 20 de premii ale acestei gale vor fi intercalate cu momente artistice de excepţie, realizate de artiştii şi orchestra Operei Naţionale Bucureşti, condusă de dirijorul Iurie Florea. Sopranele Felicia Filip şi Irina Iordăchescu, împreună cu tenorii Marius Manea şi Vlad Mirită, vor interpreta arii celebre din opere şi operete compuse de Verdi, Massenet, Gounod şi Lehar, acompaniaţi de orchestra Operei Naţionale Bucureşti, care va deschide seara cu faimoasa uvertură din “Carmen” de Bizet.

Actriţa Maia Morgenstern va urca pe scena, dar nu în calitate de interpretă a unei montări marca ONB, ci în rol de amfitrion.Spectacolul va fi precedat de un dublu eveniment editorial, desfăşurat în foaierul Operei: lansarea la Bucureşti a cărţii “Opera eternă”, scrisă de criticul muzical Costin Popa, şi prezentarea volumului autobiografic “De la Timişoara la Viena”, aparţinând lui Ioan Holender, eveniment urmat de o sesiune de autografe.

Ioan Holender, cel mai longeviv director al faimoasei Opere din Viena, actualmente consilier al Metropolitan Opera New York, al Operei din Tokio şi al celei din Budapesta, este, totodată, şi invitatul special al Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, ediţia 2010. Banii obtinuţi din vânzarea biletelor de acces la gala vor fi utilizaţi pentru susţinerea copiilor talentaţi în artele spectacolului muzical, tineri care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.