Acasă Uncategorized Bucuresti: Istoria in imagini a italienilor din Romania, la Muzeul National de...

Bucuresti: Istoria in imagini a italienilor din Romania, la Muzeul National de Istorie

DISTRIBUIȚI

95725 – 11112010 – Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte expoziţia „De la emigrare la integrare”, începând din 10 noiembrie a. c.. Acest proiect expoziţional este realizat de Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. Această expoziţie foto-documentară propune o inedită istorie în imagini a istoriei italienilor din România, structurată pe mai multe secţiuni tematice.

Publicul are astfel prilejul să redescopere file de istorie legate de începutul marii emigraţii a italienilor în România (1850–1897), modul în care aceştia au păstrat de-a lungul timpului legătura cu patria de origine, principalele meserii şi meşteşuguri pe care le-au practicat în noua lor patrie, felul în care au reuşit să-şi păstreze tradiţiile şi obiceiurile de acasă, dar şi despre raporturile de bună înţelegere, influenţe şi interferenţe cu populaţia românească.

Expoziţiei îi este asociat un program de evenimente cultural-artistice, care cuprinde: proiecţie a filmului documentar „Despre italienii din România”, realizat de Anca Filoteanu (joi, 18 noiembrie); conferinţa „Contribuţii italiene în cultura românească”, susţinută de dr. Antonio Rizzo şi prof. dr. Doina Paron Floriştean (joi, 25 noiembrie); un spectacol de cântece şi dansuri tradiţionale prezentat de elevii Liceului „Dante Alighieri” şi o întâlnire cu tineri de diferite etnii şi cu actorul Adrian Păduraru, în spiritul proiectului „O seară, o minoritate” (vineri, 3 decembrie); prezentarea romanului „Bucureştiul în alb şi negru”, avându-l ca autor pe Giancarlo Repetto, lector la Liceul “Dante Alighieri” (miercuri, 8 decembrie). www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.