Acasă Uncategorized Bucuresti: Istoria italienilor din Romania in foto-documente

Bucuresti: Istoria italienilor din Romania in foto-documente

DISTRIBUIȚI

95826 – 15112010 – Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) găzduieşte, în perioada 10 noiembrie – 10 decembrie a.c, expoziţia „De la emigrare la integrare”,  realizată de Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT.

Această expoziţie foto-documentară propune o inedită istorie în imagini a istoriei italienilor din România, structurată pe mai multe secţiuni tematice. Publicul are astfel prilejul să redescopere file de istorie legate de începutul marii emigraţii a italienilor în România (1850–1897), modul în care aceştia au păstrat de-a lungul timpului legătura cu patria de origine, principalele meserii şi meşteşuguri pe care le-au practicat în noua lor patrie, felul în care au reuşit să-şi păstreze tradiţiile şi obiceiurile de acasă, dar şi despre raporturile de bună înţelegere, influenţe şi interferenţe cu populaţia românească.

Acest proiect expoziţional este realizat de Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT şi găzduit de MNIR, cuprinzând o serie de evenimente metaexpoziţionale precum conferinţe, prezentări, proiecţii de filme documentare şi spectacole de cântece şi dansuri tradiţionale, pe parcursul lunii în care este deschisă la muzeu. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.