Acasă Uncategorized Bucuresti: Judecatoria Sectorului 3 a respins o noua cerere de eliberare din...

Bucuresti: Judecatoria Sectorului 3 a respins o noua cerere de eliberare din arest a lui Sivian Ionescu

DISTRIBUIȚI

95905 – 17112010 – Judecătoria Sectorului 3 a respins, miercuri, o nouă cerere de eliberare din arest înaintată de fostul însărcinat cu afaceri al României la Singapore Silviu Ionescu. Acesta este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Miercuri, avocaţii diplomatului au solicitat instanţei ca Silviu Ionescu să fie pus în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, arătând că acesta se află de şapte luni în arest şi că are o soţie bolnavă, de care trebuie să aibă grijă.

Pe fond, dosarul a fost amânat pentru 12 ianuarie 2011, pe motiv că firma din Singapore, unde a fost asigurată maşina implicată în accident, trebuie să angajeze un avocat român, pentru a fi reprezentată în sala de judecată, compania de asigurări fiind introdusă în proces ca parte civilă. Reprezentantul societăţii de asigurare a declarat că îi va cere lui Silviu Ionescu să plătească daune, care se ridică la peste 200.000 euro.

Potrivit anchetei întreprinse de procurorii Parchetului General, pe 15 decembrie 2009, în jurul orei 3.10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri ad interim al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat la o intersecţie semaforizată două persoane, în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar pe trecerea de pietoni.

Conducătorul auto a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă autovehiculul până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident, soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată, potrivit procurorilor, diplomatul nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând autoturismul într-o zonă industrială a oraşului Singapore. Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.