Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministerul de Externe sprijina mediul de afaceri din Romania

Bucuresti: Ministerul de Externe sprijina mediul de afaceri din Romania

DISTRIBUIȚI

95437 – 02112010 –  Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a avut marţi o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din România.

Tema principală de discuţie a fost lansarea unui parteneriat de substanţă între MAE şi mediul privat, prin intensificarea şi recalibrarea dialogului MAE cu reprezentanţii mediului de afaceri din România, ca premise ale unei cooperări mai strânse, mai dinamice şi mai bine structurate.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Române a Băncilor, ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României, ai Asociaţiei Naţionale a Importatorilor şi Exportatorilor din România, ai Consiliului Investitorilor Străini, ai Camerei de Comerţ britanico-române, ai Camerei de Comerţ americane în România AmCham şi ai Camerei de Comerţ italo-române Unimpresa.

Ministrul Afacerilor Externe a convenit împreună cu interlocutori săi constituirea unei platforme de interacţiune şi de dialog regulat, prin intermediul căreia investitorii străini din România sau reprezentanţii mediului de afaceri românesc, cu interes pentru dezvoltarea spre pieţele externe, să poată beneficia de expertiza şi sprijinul MAE, în zona sa de competenţă instituţională. Susţinerea poate fi realizată inclusiv prin intermediul reţelei externe a misiunilor diplomatice sau prin facilitarea dialogului inter-instituţional.

Pe fondul reducerii cererii interne şi de pe piaţa europeană, firmele româneşti pot fi atrase de oportunităţile pe care le oferă pieţele extra-comunitare şi, totodată, sprijinite să utilizeze mai intens pârghiile oferite de UE pentru consolidarea relaţiilor deja existente sau reluarea unor relaţii de afaceri tradiţionale ale României şi în alte zone de interes. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.