Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Justitiei cere incuviintarea Camerei pentru arestarea preventiva a deputatului Dan...

Bucuresti: Ministrul Justitiei cere incuviintarea Camerei pentru arestarea preventiva a deputatului Dan Pasat

DISTRIBUIȚI

95484 – 04112010 –  Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a cerut  joi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Dan Păsat. Sesizarea a fost trimisă împreună cu întregul dosar, care are 18 volume. Procurorul sef al DNA a cerut ministrului Justiției, la începutul lunii octombrie, să sesizeze Camera Deputatilor pentru a incuviinta arestarea deputatului PDL Dan Pasat. Acesta este invinuit  de santaj.

 

 

 

 

„In perioada 2009 – 2010, invinuitul Pasat Dan, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa, SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt. Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta. La data de 18 februarie 2010, fata de Pasat Dan s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat Dan si sub aspectul celorlalte infractiuni sus mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive”, se spune în comunicatul DNA.

Dan Pasat a intrat in Parlament pe listele PNL, trecand la PDL in februarie 2010. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.