Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Muncii vrea sa stimuleze intoarcerea rapida a mamelor la serviciu...

Bucuresti: Ministrul Muncii vrea sa stimuleze intoarcerea rapida a mamelor la serviciu printr-o indemnizatie de 400 de lei

DISTRIBUIȚI

96032 – 22112010 – Ministerul Muncii vrea să stimuleze mamele care vor să revină mai rapid pe piaţa muncii prin acordarea unei indemnizaţii de 400 de lei, a declarat, luni, ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiş, la încheierea şedinţei de guvern.

Ministrul Muncii anunţa vineri că s-ar putea  înjumătăţii de anul viitor  perioada de acordare a indemnizaţiei, de la doi la un an.

O altă variantă avansată de ministerul Muncii este încurajarea revenirii benevole la muncă mai devreme de doi ani prin acordarea unei indemnizaţii de 400 de lei.

“Doresc foarte mult să sprijin întoarcerea pe piaţa muncii a mamelor şi Ministerul Muncii a venit cu propunerea unei indemnizaţii de 400 de lei pentru ca mamele să revină mai rapid la locul de muncă”, a spus ministrul muncii, care a precizat că se discută încă termenul de care mamele vor beneficia de indeminzaţie. În funcţie de varianta care va fi aleasă, indemnizaţia va putea fi acordată pentru întoarcerea mamei la locul de muncă după 12, 16 sau 18 luni.

Propunerile făcute de ministrul Botiş urmează a fi luate în discuţie de către coaliţia de guvernare, iar în decembrie să fie supuse dezbaterii Parlamentului.

“Propunerea Ministerului Muncii este aceea de a nu se reduce cuantumul indemnizaţiei primite de mame, dar există şi opinii care vizează reducerea intervalului pe care se acordă. Ca atare, cuantumul va rămâne între 600 de lei şi 400 de lei, aşa cum este astăzi, şi dorim să avansăm o reducere a perioadei, în funcţie de cele trei variante avansate, de 12, 16 şi 18 luni şi în funcţie de gradul de acceptabilitate al societăţii şi de aprobarea Parlamentului”, a subliniat ministrul Muncii.

Practic, indemnizaţia se va acorda pe diferenţa dintre perioada de 24 de luni şi intervalul cu care mama a revenit mai devreme la locul de muncă, iar suma de 400 de lei care ar putea fi luată de mamă şi de 200 de lei cât este alocaţia pentru copil poate ajuta la plata unei grădiniţe sau a unei bone, în cazul în care mama decide să revină mai repede la serviciu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.