Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Sanatatii vrea ca 50% din contributiile la Sanatate sa ramana...

Bucuresti: Ministrul Sanatatii vrea ca 50% din contributiile la Sanatate sa ramana in judete, iar restul sa fie colectat la nivel central

DISTRIBUIȚI

95547 – 05112010 – “Eu sper că, începând de anul viitor, Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate va fi gestionat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fără intermediar. Am pregătit în acest sens un pachet legislativ prin care urmărim eficientizarea mai multor domenii din sistemul sanitar, atât în plan finaciar, cât şi în domeniul resurselor umane”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, vineri, în timpul unei vizite în spitalele din judeţul Suceava.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că va introduce un nou sistem prin care vor fi cheltuite fondurile colectate din contribuţiile la Sănătate ale asiguraţilor şi care va respecta principiul “banii urmează pacientul”.

Astfel, 50% din contribuţiile locuitorilor dintr-un judeţ vor rămâne şi vor fi cheltuite în judeţul respectiv, restul de banii fiind colectaţi la nivel central şi redistribuiţi în funcţie de numărul de pacienţi care primesc servicii medicale în fiecare judeţ.

“În opinia mea, sistemul actual de cheltuire a fondurilor din Sănătate este în mare măsură incorect şi din acestă cauză există şi disfuncţionalităţi în finanţare. Vom eficientiza activitatea, distribuind mai mulţi bani acolo unde este nevoie, ca de exemplu în institutele de referinţă, spitalele care fac servicii mai multe şi de calitate, aşa cum este normal. Prin această descentralizare a Fondului Unic de Asigurări de Sănătate realizăm, dacă vreţi, o continuare a descentralizării,”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii declarase săptămâna trecută că instituţia pe care o conduce pregăteşte un pachet legislativ prin care intenţionează subordonarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cel mai important, scoaterea Fondului Unic de Asigurări de Sănătate din administrarea Ministerului de Finanţe şi trecerea acestuia în administrarea Casei de Asigurări. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.