Acasă Uncategorized Bucuresti: Mircea Geaona discuta la Ottawa despre eliminarea vizelor pentru romanii care...

Bucuresti: Mircea Geaona discuta la Ottawa despre eliminarea vizelor pentru romanii care calatoresc in Canada

DISTRIBUIȚI

95448 – 03112010 – Presedintele Senatului, Mircea Geoana, se află, începând de astăzi și până în noiembrie 2010, la Ottawa si Halifax (Canada), la invitatia omologului său Noel Kinsella. Mircea Geoană este însoțit de senatorii Fekete-Szabo András-Levente (UDMR), Raymond Luca (PNL), Marian-Iulian Rasaliu(PDL), Ion Toma si Elena Mitrea (PSD). Delegatia României va avea întrevederi cu Noel Kinsella, președintele Senatului Canadian, Peter Miliken – președintele Camerei Comunelor

 

 

 

 

 

 și membri ai Parlamentului Canadian (reprezentanți ai Comisiei pentru Afaceri Sociale, Știință și Tehnologie a Senatului și ai Comisiei pentru Economie, Buget și Administrare a Senatului). Discuțiile vor viza întărirea cooperarii parlamentare și oportunitățile de cooperare economică, academic, socială și politică.

Mai sunt programate întrevederi cu Peter Van Loan – ministrul pentru Comert Internațional, Peter MacKay – ministrul Apărării și Keith Ashfield – ministrul pentru buget și responsabil cu relația atlantică.

Pe agenda discuțiilor se află liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii români, cooperarea în domeniul apărării, criza economică și posibilele soluții de ieșire din criză, cooperarea în regiunea extinsă a Mării Negre și extinderea proiectelor comune în domeniul programului civil nuclear și pe terțe piețe. În plus, se vor analiza posibilitatea facilitării contactelor dintre oamenii de afaceri români și canadieni prin organizarea unui Forum de Afaceri Româno – Canadian la Bucuresti, în 2011.

De asemenea, in cadrul vizitei oficiale la Halifax, membrii delegatiei vor avea intrevederi cu prim ministrul provinciei Nova Scotia, Darrel Dexter, si cu oficialitati ale Autoritatii Portuare Halifax cu care vor discuta despre proiectele comune intre Portul Constanta si Portul Halifax.

Intre 5 si 7 noiembrie, Mircea Geoana impreuna cu delegatia oficiala va participa la lucrarile Forumului International pentru Securitate, organizat in fiecare an la Halifax de German Marshall Fund al SUA in cooperare cu Guvernul Canadei.  La Halifax, senatorii romani au programate de intalniri cu participanti la Forum, cu care vor discuta despre relatia transatlantica si Noul Concept Strategic NATO, mai ales in contextul apropierii Summit-ului NATO de la Lisabona. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.