Acasă Uncategorized Bucuresti: Mircea Geoana pledeaza pentru normalizarea relatiilor cu Federatia Rusa

Bucuresti: Mircea Geoana pledeaza pentru normalizarea relatiilor cu Federatia Rusa

DISTRIBUIȚI

95971 – 19112010 – „Relaţia cu Rusia este foarte proastă. Există o sensibilitate istorică şi mentală şi la noi şi la ruşi, pentru că este o istorie complicată şi nu putem să o băgăm sub preş”, a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, citat de RFI. „În acelaşi timp, eu mă uit cu interes la evoluţia Poloniei, care până de curând era o ţară ce avea o relaţie extrem-extrem de plină de rugozitate cu Federaţia Rusă şi în ultimii doi ani de zile am asistat la o modificare interesantă de abordare a Varşoviei.

 

 

 

 

 În primul rând, şi-au reglementat relaţia cu Berlinul, care din motive istorice era destul de complicată şi a relansat un dialog sau a încercat o normalizare a dialogului cu Federaţia Rusă”, a continuat Geoană.

„Cred că ar fi mai inteligent din partea noastră să încercăm să normalizăm dialogul, fără să cedăm intereselor noastre, pentru că avem interese clare în Moldova, trebuie să o spunem răspicat, avem interese politice, geo-politice, economice şi moral istorice faţă de această ţară. Dar în acelaşi timp, cred că o continuare a unei relaţii, care este în acest moment la nivel de congelare, cred că acest lucru este contra-productiv”, explică fostul ministru social-democrat de Externe. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.