Acasă Uncategorized Bucuresti: Mugur Isarescu sustine ca romanii vor simti iesirea din criza abia...

Bucuresti: Mugur Isarescu sustine ca romanii vor simti iesirea din criza abia in 2012

DISTRIBUIȚI

95544 – 05112010 – Revenirea din criza economică va fi resimţită de populaţie prin creşterea nivelului de trai cel mai probabil din 2012, susţine guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Şeful Băncii Centrale a vorbit într-un interviu pentru postul public de radio despre dezechilibrele tolerate ani de zile care ne-au adus în acestă situaţie economică, despre ce ar trebui să învăţăm din această criză şi despre relaţia cu FMI.„După o ajustare de asemenea proporţii va mai trece un an jumatate –

 

 

 

 

doi până se simte o îmbunătăţire a nivelului de trai. Conform datelor noastre creşterea nivelului de trai pentru populaţie se va simţi probabil în 2012″, a declarat Isărescu.

„Ca să trăim mai bine trebuie să stimulăm munca, spiritul anteprenorial, inovaţia”, iar ajustarea este inevitabilă. „Banca Centrală trebuie să spună adevărul despre situaţia economică a ţării. Ajustarea este dureroasă, maniera în care se face depinde de Guvern„, a adăugat Isărescu.

„Dacă nu reuşim să facem ajustările într-o manieră clără, transparentă, plătim un preţ în plus. Să nu ne mire că plătim costuri mai mari la finanţarea externă, disproporţionat de mari faţă de nivelul rezervelor şi a datoriei”, a precizat Isărescu.

Potrivit guvernatorului, ajustarea nu trebuie făcută pe calea inflaţiei, deoarece inflaţia creează dezechilibre sociale. De altfel, după părerea sa „marea dificultate este acum în sectorul bugetar unde există şi o anumită rezistenţă la schimbare”. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.