Acasă Uncategorized Bucuresti: O delegatie romaneasca participa la Conferinta Ministeriala a Grupului pentru ...

Bucuresti: O delegatie romaneasca participa la Conferinta Ministeriala a Grupului pentru combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri (Pompidou)

DISTRIBUIȚI

95415- 02112010 – O delegaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor condusă de chestorul principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea, adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, participă, în zilele de 3 şi 4 noiembrie a . c., la Strasbourg, în Franţa, la „Conferinţa Ministerială a Grupului Pompidou”.

Din anul 2005, România a devenit membru cu drepturi depline a Grupului de cooperare pentru combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri (Grupul Pompidou) din cadrul Consiliului Europei. În prezent 35 de state sunt membre ale Grupului.

Grupului Pompidou este principalul forum european de cooperare, care adoptă o abordare globală şi multidisciplinară a problemelor legate de abuzul şi traficul de droguri.

„Către o politică integrată în domeniul substanţelor psihoactive”, constituie tema dezbaterilor, stabilită de către corespondenţii permanenţi desemnaţi la Grupul Pompidou. În cadrul conferinţei va fi adoptat planul de lucru pentru perioada 2011-2014 şi va fi aleasă noua preşedinţie a Grupului.

În cadrul acestui for al Consiliului Europei, România încurajează dezvoltarea de metodologii, atât pentru monitorizarea de rutină a problematicii în domeniul drogurilor, cât şi prin cercetări specifice. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.