Acasă Uncategorized Bucuresti: Parchetul cere arestarea preventivă a opt persoane dintre cele reţinute joi...

Bucuresti: Parchetul cere arestarea preventivă a opt persoane dintre cele reţinute joi pentru credite luate cu acte false

DISTRIBUIȚI

96216 – 26112010 –  Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a formulat, vineri, propunere de arestare preventivă faţă de şase persoane învinuite de înşelăciune, şantaj, uz de fals, spălare de bani, şi dare de mită. Printre aceştia se regăsesc un pastor şi trei administratori de societăţi comerciale şi asociaţi unici la aceleaşi societăţi.

Conform procurorilor, făptuitorii, urmărind să contracteze cât mai multe împrumuturi bancare, pe care nu intenţionau să le restituie, foloseau diferite societăţi comerciale fictive, unii dintre aceştia fiind administratori şi asociaţi unici ai unor societăţi comerciale preluate, de regulă, prin cesiune de părţi sociale. Odată cu preluarea unei societăţi comerciale, făptuitorii făceau „rentabilizarea” acesteia, cu sprijinul unui expert contabil, în sensul că întocmeau în fals documente financiar-contabile (balanţe, bilanţuri contabile etc.), din care rezulta că au o activitate profitabilă, documente pe care le depuneau la administraţiile financiare, la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi pe care, în cele din urmă, le utilizau la instituţiile bancare, pentru solicitarea deschiderii unor linii de credit sau pentru obţinerea unor credite bancare. Ulterior, făptuitorii intrau în posesia banilor astfel obţinuţi, prin întocmirea de contracte fictive şi efectuarea de „plăţi” către firme controlate de aceştia.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că făptuitorii au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai unor instituţii financiar-bancare.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 16 persoane.

În data de 25 noiembrie 2010, cu sprijinul forţelor speciale ale SPIR şi Jandarmeriei Române, au fost efectuate 27 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Ilfov şi judeţului Argeş, la domiciliile persoanelor implicate în cauză precum şi la sediile unor societăţi comerciale.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti, în vederea soluţionării propunerii de arestare preventivă formulate. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.