Acasă Uncategorized Bucuresti: PC: Actiunile Ungariei cu privire la Ziua Romaniei sunt inadmisibile

Bucuresti: PC: Actiunile Ungariei cu privire la Ziua Romaniei sunt inadmisibile

DISTRIBUIȚI

95974 – 19112010 – Partidul Conservator priveşte cu indignare şi revoltă decizia autorităţilor ungare de a „sabota” sărbătorirea Zilei Naţionale a României pe teritoriul Ungariei.

„Acest fapt fără precedent este cu atât mai grav, cu cât autorităţile române se ascund după sintagme diplomatice şi permit unui stat vecin să ia în batjocură simbolurile naţionale ale României. Este inadmisibil ca prim-ministrul Emil Boc şi ministrul de Externe Teodor Baconschi, să adopte o astfel de atitudine umilă şi serviabilă, atunci când ziua de 1 Decembrie este târâtă prin noroi de autorităţile de la Budapesta. Nu mă surprinde foarte mult abordarea tranşantă a Ungariei asupra acestei chestiuni, însă mă uimeşte profund docilitatea Guvernului Boc, când vine vorba de ordinele de la Budapesta”, a declarat Daniel Constantin, preşedintele Conservatorilor.

Liderul PC consideră că atâta vreme cât românii, toleranţi aşa cum sunt, permit, an de an, pe 15 martie, ca Ungaria să fie sărbătorită cu fast pe teritoriul României, inclusiv cu mesaje de autonomie şi lozinci anti-româneşti, sărbătorirea zilei de 1 Decembrie în Ungaria nu ar trebui să fie o problemă.

”Semnalele primite de la Budapesta în ultimele zile reprezintă o dovadă palpabilă a faptului că, în spatele unei cooperări bilaterale fructuoase, se ascund secole de frustrări anti-româneşti. Şi în timp ce aceste frustrări se manifestă public, Guvernul Boc e gata să accepte ca istoria şi geografia României să fie scrise la Budapesta, ministrul Baconschi e gata să organizeze Ziua României chiar şi într-un subsol, pentru «neescaladarea conflictului», iar preşedintele Traian Băsescu, pur şi simplu tace”, a adăugat Daniel Constantin.

În concluzie, Partidul Conservator solicită ferm Guvernului Ungariei aplanarea conflictului, prin aprobarea organizării Zilei Naţionale a României în condiţii de demnitate şi normalitate „În acelaşi timp, solicităm autorităţilor române să-şi prezinte urgent poziţia oficială asupra scandalului iscat între Bucureşti şi Budapesta, iar preşedintelui Traian Băsescu îi cerem să nu se mai ascundă şi să reacţioneze imediat, mai ales în contextul în care domnia sa le vorbea de curând parlamentarilor despre cum îi apreciază românii pe cei care iau atitudine şi nu pe cei care se ascund”, a mai spus preşedintele PC. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.