Acasă Uncategorized Bucuresti: PDL: “Pentru cine lucrează domnul Isărescu?”

Bucuresti: PDL: “Pentru cine lucrează domnul Isărescu?”

DISTRIBUIȚI

95598 – 08112010 – Deputatul PDL Adrian Gurzău susţine că guvernatorul BNR Mugur Isărescu îşi depăşeşte mandatul dat de Parlament.

“Îl ascult de la o vreme încoace pe guvernatorul Mugur Isărescu făcând diverse remarci şi aprecieri asupra politicii din România. Spune când este sau nu este o problemă schimbarea Guvernului sau face aprecieri asupra politicii în general. Nu-i este nimănui interzis să facă aprecieri, dar, dacă invocă seriozitatea, atunci trebuie să-i amintesc şi eu, în calitate de parlamentar român, că îi cer, la modul cât se poate de serios să înceteze a mai fi un analist politic pe la televizor sau pe unde apucă şi să se ocupe de atribuţiile pe care le are ca guvernator. De douăzeci de ani vedem cum fiecare se ocupă de ce are celălalt de făcut, cu mai multă aplecare decât asupra propriei misiuni. Domnul Mugur Isărescu a fost trimis de Parlamentul României să conducă BNR, nu să conducă guverne.

Şi ce vedem că s-a întâmplat în sistemul bancar supravegheat de Mugur Isărescu timp de 20 de ani?

Mafia politico-economică a falimentat bănci mari din România, poporul a ajuns să plătească pagubele însutit şi înmiit. Încet-încet, sub ochelarii fini ai domnului Isărescu s-a născut o junglă bancară din care scapă cine poate. Băncile au funcţionat ca în sălbăticie, fără reguli, fără limite.

Cetăţeanul român nu poate spune că a fost protejat de vigilenţa BNR nici bugetul de stat din care s-au plătit oalele sparte de bancheri. Şi atunci mă întreb, pentru cine lucrează domnul Isărescu?

Recent s-a pronunţat pe Ordonanţa 50, sugerând aplicarea ei restrînsă, doar la contractele viitoare pe motiv că ar afecta băncile!

Precizez că Mugur Isărescu trebuie să reprezinte, în funcţia sa, interesele statului român şi implicit ale cetăţeanului, de aceea l-a trimis Parlamentul acolo. Nu este menirea guvernatorului să se îngrijească de profitul băncilor, ci ca cetăţeanul român să aibă parte de acelaşi tratament ca orice cetăţean european. Românii au fost jefuiţi de bănci şi prin neglijemnţa sa, i-a lăsat la latitudinea OPC, iar acum apără tot interesele băncilor. Domnul Isărescu uită tot mai des ce rol are.

Invocă seriozitate, dar prestaţia domniei sale din ultima vreme mă face să cred că funcţia de la BNR este secundară pentru guvernator de vreme ce-i rămâne atâta timp la dispoziţie încât să facă analize politice şi şedinţe foto pentru reclame. Un om serios se gândeşte de zece ori înainte să implice şi să asocieze funcţia de guvernator cu activităţi de socializare şi popularizare, dar şi cu mesaje care-i depăşesc atribuţiile.

Ca membru al Parlamentului care i-a dat mandatul de guvernator mă simt dator să-i atrag atenţia domnului Isărescu că are multe de făcut chiar în fişa postului domniei sale, iar dacă s-a plictisit să spună. Parlamentul aşteaptă cu nerăbdare o discuţie cu domnia sa asupra rezultatelor în misiunea de supraveghetor al vieţii bancare din România, pe care a avut-o. 

Iar dacă pur şi simplu s-a săturat de această funcţie unde ulciorul i-a mers de prea multe ori la apă, poate renunţa la mandat”, a declarat deputatul Adrian Gurzău. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.