Acasă Uncategorized Bucuresti: Peste 5.100 de absolventi la medicina si farmacie inscrisi la concursul...

Bucuresti: Peste 5.100 de absolventi la medicina si farmacie inscrisi la concursul de rezidentiat din 21 noiembrie

DISTRIBUIȚI

95498 – 04112010 –  La concursul de rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 21 noiembrie a. c., s-au înscris 5131 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. Aceştia vor concura pe 3.505 locuri şi posturi scoase la concurs.

Cei mai mulţi medici tineri, 4.319, s-au înscris pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină, 701 au optat pentru locurile şi posturile din domeniul medicină dentară, iar restul de 111 vor susţine specialitatea în farmacie, conform datelor de la minister.

Şi anul acesta sunt mai puţini tineri absolvenţi care au ales să se înscrie pentru posturile scoase la concurs, chiar dacă la finalizarea studiilor de specialist au un loc de muncă garantat. Astfel, pentru cele 469 posturi scoase la concurs în domeniul medical s-au înscris 384 candidaţi, iar pentru cele 52 posturi din domeniul farmacie sunt înscrişi doar doi candidaţi.

În sesiunea din 2010, dintre cele 3.505 locuri şi posturi scoase la concurs, 2.740 sunt locuri pentru medicină, 175 locuri pentru medicină dentară şi 69 pentru farmacie. La acestea se adaugă cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicină şi 52 posturi pentru farmacie.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii pune accent pe pregătirea medicilor specialişti. Este nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză a fost redusă cu un an durata de rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi a fost eliminat rezidenţiatul cu durata de 7 ani.

Pe de altă parte a crescut cu aproape 500  numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de medicină de familie.

Raportat la anul trecut, nu vor exista modificări în ceea ce priveşte tematica şi bibliografia, precum şi sistemul de test grilă cu 200 întrebări. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.