Acasă Uncategorized Bucuresti: PNL ii cere premierului sa o demita pe Elena Udrea din...

Bucuresti: PNL ii cere premierului sa o demita pe Elena Udrea din Guvern

DISTRIBUIȚI

95505 – 04112010 – Parlamentarii PNL au luat act cu îngrijorare de faptul că unii membri ai Guvernului României au început să pună sub semnul întrebării obiectivitatea şi independenţa judecătorilor Curţii Constituţionale. “Considerăm că aceste declaraţii reprezintă o încercare stângace de a masca o eroare gravă a Guvernului, care s-a plasat singur în afara prevederilor constituţionale în ceea ce priveşte modul de legiferare în domeniul educaţiei naţionale. Este inacceptabil ca, în loc de a înţelege eroarea comisă şi de a privi cu luciditate situaţia creată,

 

 

 

 

 unii dintre membrii Guvernului pe care îl conduceţi să lanseze insinuări potrivit cărora judecătorii Curţii Constituţionale ţin cont de interesele unor categorii profesionale precum profesorii universităţilor private. Acest gen de declaraţii arată necunoaşterea principiilor statului de drept, în primul rând a importanţei separaţiei puterilor în stat.

Din acest motiv, declaraţiile doamnei Elena Udrea, potrivit căreia <interesele unora din învăţământul privat> ar putea fi <în spatele> acestei decizii reprezintă o gafă politică de proporţii, dar şi o mentalitate alterată.

Tentativele unor reprezentanţi ai Guvernului de a demoniza anumite categorii profesionale, de exemplu personalul didactic din învăţământul privat, nu pot fi acceptate într-o societate democratică. Profesorii nu au nici o vină pentru că s-a ajuns aici, aşa cum nu au nici părinţii, nici studenţii şi nici elevii.

Singurul motiv al impasului în care ne aflăm este faptul că Guvernul condus de dumneavoastră a refuzat dialogul politic şi a ignorat opiniile a nenumăraţi specialişti care au avertizat cu privire la faptul că angajarea răspunderii pe legea privind educaţia este o procedură aflată în afara cadrului constituţional. Din păcate, constatăm că unul dintre membrii Guvernului, în loc de a accepta decizia Curţii Constituţionale, apelează la astfel de încercări de intimidare a Curţii Constituţionale şi, prin aceasta, a justiţiei în general. Considerăm că ele dezvăluie existenţa unei mentalităţi greşite la nivelul Guvernului, care arată neînţelegerea rolului Curţii Constituţionale şi statutului de independenţă al judecătorilor acesteia.

În aceste condiţii, vă solicităm să remediaţi de urgenţă criza generată prin declaraţiile recente ale doamnei Elena Udrea şi să faceţi demersurile necesare pentru ca domnia sa să nu mai facă parte din Guvern. Apreciem că dumneavoastră personal vă revine sarcina de a arăta că Guvernul înţelege regulile de funcţionare ale statului democratic şi că respectă deciziile Curţii Constituţionale”, îi transmite  premierului viceliderul grupului parlamentar PNL Eugen Nicolăescu. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.