Acasă Uncategorized Bucuresti: Politistii vor putea lucra legal si in sectorul privat

Bucuresti: Politistii vor putea lucra legal si in sectorul privat

DISTRIBUIȚI

96120 – 24112010 – Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” a precizat, într-un comunicat dat publicității miercuri, că, în urma demersurilor făcute de reprezentanţii săi, în proiectul de modificare a Legii salarizării, pentru care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea, există prevederea potrivit căreie poliţiştii pot ocupa şi alte funcţii, în sectorul privat.

Sindicatul „Pro Lex” a formulat acţiune în instanţă pentru constatarea acestui drept şi a susţinut, prin reprezentanţii săi, în cadrul comisiei de lucru de la Ministerul Muncii care s-a ocupat de proiectul de modificare a Legii salarizării unitare, reglementarea incompatibilităţii funcţionarilor publici cu statut special, printre care şi poliţiştii.

Astfel, în proiectul Legii salarizării unitare a fost introdus alineatul 1, la articolul 96, care prevede că: „Funcţionarii publici şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public sau funcţionar public cu statut special potrivit fişei postului”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.