Acasă Uncategorized Bucuresti: Premierul Boc: Salariile bugetarilor vor creşte cu 15%

Bucuresti: Premierul Boc: Salariile bugetarilor vor creşte cu 15%

DISTRIBUIȚI

95896 – 17112010 –Executivul poate majora salariul minim la 670 de lei, iar salariile vor creste cu pana la 15%, i-a informat luni, premierul Emil Boc pe parlamentari.

Parlamentarii ar fi propus Guvernului sa acorde un ajutor suplimentar sub forma unor tichete de masa bugetarilor care au salariile sub 1.000 de lei si o majorare pentru restul bugetarilor de 14%, potrivit unor surse. Premierul nu a fost de acord, motivand ca aceasta masura ar discrimina celelate categorii bugetare.

Majorarea salariala se va aplica nivelului actual al salariilor, redus cu 25% fata de nivelul din 2009.

Toate masurile convenite vor fi prinse in proiectul de lege a salarizarii unice, pe care Guvernul intentioneaza sa-si angajeze raspunderea in fata Parlamentului.

„Nu am tras concluzii radicale in urma acestei intalniri, pentru ca urmeaza sa avem discutii si in Guvern, apoi evident cu FMI si CE. Astazi, am prezentat colegilor variantele cu care lucram la Legea salarizarii unitare, am cules recomandarile facute de parlamentarii coalitiei si pe care le vom avea in vedere in dezbaterile din Guvern. Urmeaza sa ne consultam cu partenerii externi, astfel incat, in graficul pe cu parlamentarii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.