Acasă Uncategorized Bucuresti: Premierul discuta cu parlamentarii coalitiei despre noua Lege a salarizarii

Bucuresti: Premierul discuta cu parlamentarii coalitiei despre noua Lege a salarizarii

DISTRIBUIȚI

95885 – 17112010 – Premierul discuta cu parlamentarii coalitiei despre noua Lege a salarizarii. Înainte de a intra la discuţii, premierul Emil Boc a declarat că a venit împreună cu miniştri la o consultare cu grupurile parlamentare ale coaliţiei pe tema Legii salarizării unitare, înainte ca Guvernul să ia decizia finală. ”Vom analiza variantele de lucru pe care Guvernul le are în discuţie şi apoi în Guvern vom decide forma finală”, a spus Boc, care a evitat să dea cifre exacte în ceea ce privește salariile de anul viitor.

 

 

 

 

 

 

El a precizat că aceste cifre vor rezulta în urma discuțiilor grupurile parlamentare și că decizia finală va aparține guvernului. Noua Lege a salarizării unitare va avea două componente: o lege-cadru şi o lege de aplicare.În prezent, Guvernul analizează varianta unei majorări pe medie a salariilor în sectorul bugetar de 15%, aplicabilă de la 1 ianuarie 2011, şi acordarea unui sprijin financiar suplimentar persoanelor cu venituri sub 1.000 lei.

În privinţa salariului minim, variantele aflate încă în analiza Guvernului se referă la o valoare cuprinsă între 650 lei şi 690 lei, faţă de nivelul actual de 600 lei.

Executivul intenţionează să îşi angajeze răspunderea pentru proiectul legii salarizării. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.