Acasă Uncategorized Bucuresti: Presedintele Basescu: Curtea Constitionala este o institutie penibila

Bucuresti: Presedintele Basescu: Curtea Constitionala este o institutie penibila

DISTRIBUIȚI

95732 – 11112010 – Traian Băsescu susţine că au fost probleme serioase în discuţiile cu partenerii externi legate de „credibilitatea şi predictibilitatea” deciziilor instituţiilor juridice ale României. Potrivit preşedintelui,  acestea au interferat „masiv” politica economică a Guvernului. „Am avut probleme extrem de serioase în discuţiile cu FMI, UE şi Banca Mondială legate de credibilitatea şi predictibilitatea deciziilor instituţiilor juridice ale României, care adesea fară justificare şi temei constituţional

 

 

 

 

 sau legal au interferat masiv politica economică a Guvernului”, a spus preşedintele Traian Băsescu, la Conferinţa „Parteneriat pentru creştere economică în 2011”, a spus Băsescu.

Potrivit şefului statului, faptul că s-au luat decizii extrem de importante nu pe criterii constituţionale, ci pe criterii de oportunitate „pune România într-o situţie exterem de dificilă”.

„Aici cred că este evident pentru oricine cât de penibilă poate fi o instituţie a statului român care spune, da, facem pensiile după contribuţie, dar la o sigură categorie nu, cea în care sunt şi eu. Sau, da, ar fi bună Legea educaţiei, dar să afectezi profesorii… păi şi noi câţiva suntem profesori”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele mai susţine că regretă în continuare creşterea TVA ca alternativă la decizia Curţii Constituţionale de a nu accepta reducerea temporară a pensiilor.

„Cea mai mare lovitură pe care a primit-o România a fost nevoia de a creşte TVA. După ce trimestrul al doilea fusese un trimestru în care se reluase creşterea faţă de trimestrul întâi”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai adăugat că pensionarii au fost puternic afectaţi de inflaţie şi de creşterea preţurilor la alimente şi că tot ei vor fi afectaţi şi în continuare. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.