Acasă Uncategorized Bucuresti: Preturile imobilelor nu mai scad asa cum prognozau “specialistii”

Bucuresti: Preturile imobilelor nu mai scad asa cum prognozau “specialistii”

DISTRIBUIȚI

95375 – 01112010 –  Preturile solicitate de proprietari la vânzarea imobilelor nu mai scad aşa cum toată lumea se asteaptă, conform ultimului raport de mponitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro. Statisticile arata scaderi de maxim 15% in ultimele 12 luni.

In luna octombrie o garsoniera a fost cotata la pretul de 39.263 euro, cu un procent de 2% mai scazut decat in luna precedenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut se observa o scadere a pretului mediu solicitat de proprietari de 15%.

Pretul mediu al apartamentelor de două camere a fost cotat la valoarea de 60.000 euro, cu 2% sub pretul din luna septembrie. Raportat la septembrie 2009, pretul este mai mic cu 12%.

Apartamentele cu trei camere se regasesc pe piata cu un pret constant. In luna septembrie un apartament cu trei camere era scos pe piata la pretul mediu de 86.500 euro, iar in octombrie la 86.851 euro. Fata de aceeasi perioada  a anului trecut, scaderea este de 8 procente.

Pretul solicitat pentru apartamentele cu patru camere se invarte in jurul valorii de 110.000 euro de cateva luni. Fata de anul trecut, acelasi apartament, este mai ieftin cu 10% in medie.

Conform  AnunturiParicupari.ro, numarul ofertelor aparute pe piata in luna octombrie sunt in scadere fata de luna precedenta, cu un procent de 17.6%. Numarul ofertelor de garsoniere s-a depreciat cu 8%, iar cel al apartamentelor cu două camere, cu 19,5%, fata de luna septembrie. Oferta de apartamente cu trei camere a scazut cu 19%, iar cea de patru camere cu 27%.

Teoriile de marketing ne invata modul de constructie al preturilor bazandu-se pe rationamente logice. Piata imobiliara de la noi se pare ca se incapataneaza sa evolueze in mod ilogic. Daca toti specialistii prognozau o scadere a preturilor provocata in special de scaderea puterii de cumparare, de limitarea creditarii, de cresterea cheltuielilor de intretinere, iata ca piata da dovada de o mare inertie si deocamdata preturile sunt destul de stabile, remarca reprezentanţii AnunturiParticulari.ro. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.