Acasă Uncategorized Bucuresti: Procesul lui Vîntu a fost amâanat pentru luni

Bucuresti: Procesul lui Vîntu a fost amâanat pentru luni

DISTRIBUIȚI

96214 – 26112010 –  Tribunalul Bucuresti a amanat pentru luni, la orele 10.00, judecarea noului termen in procesul in care Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru infractiunea de favorizare a infractorului in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa.

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.

Avocatii angajati se Sorin Ovidiu Vantu, Alexandru Stoian si Octavian Turcan au cerut instantei amanarea procesului cu aproape o saptamana. Ei si-au motivat cererea prin faptul ca nu au reusit sa studieze dosarul. „Fiind vorba de libertatea unui om trebuie sa ne pregatim bine”, a sustinut in fata magistratului unul din avocati.

Judecatorul a propus reluarea sedintei fie vineri seara, fie luni dimineata, solutia aleasa, in cele din urma, fiind luni dimineata.

Initial, sedinta de vineri, de la Tribunalului Bucuresti, in acest caz trebuia sa inceapa la ora 12.00, insa a fost amanata pentru trei sferturi de ora, din cauza judecarii unor recursuri.

Dosarul a fost trimis in instanta pe 14 octombrie iar pe 8 noiembrie instanta a amanat dezbaterile, deoarece inculpatii nu isi angajasera avocati. Mai exact,procesul a fost amanat dupa ce Alexandru Stoian a cerut instantei amanarea judecarii cauzei pe motiv ca doreste sa isi angajeze un aparator, moment in care un avocat din oficiu a depus la dosarul cauzei o delegatie pentru a-l putea reprezenta la acest termen.

Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae„, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.