Acasă Uncategorized Bucuresti: Procurorii cer arestarea preventiva a 14 membri ai gruparii de hoti...

Bucuresti: Procurorii cer arestarea preventiva a 14 membri ai gruparii de hoti de masini de lux

DISTRIBUIȚI

95875 – 17112010 – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de Supraveghere a Urmăririi Penale au pus în mişcare acţiunea penală faţă de 14 inculpaţi acuzaţi de furturi de maşini de lux.

Conform procurorilor, în perioada mai-octombrie 2010, cei paisprezece au sustras sau au încercat să sustragă mai multe autoturisme de lux de pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa pe care ulterior le-au valorificat sau au încercat să le valorifice contra unor sume de bani sub preţul pieţei, după ce în prealabil au procurat acte false, plăcuţe cu numere de înmatriculare false şi au modificat seriile de şasiu ale autovehiculelor.

         Unul dintre inculpaţi rupea butucul portierelor stânga faţă cu ajutorul unui dispozitiv prin care se loga la calculatorul autoturismelor, iar ulterior transmitea cu ajutorul unei chei brute introduse în contact datele din calculatorul de bord la cheia respectivă, reuşind astfel pornirea şi deplasarea autoturismelor.

După ce erau sustrase, autoturismele mărcile BMW X5 şi X6 erau transportate către punctul de trecere al frontierei Giurgiu, de unde erau preluate de către cetăţeni bulgari.

După depistarea unuia dintre inculpaţi la volanul unui autoturism sustras, traseul de scoatere din România a autoturismelor furate s-a schimbat, acestea fiind conduse pe ruta Bucureşti – Focşani– Constanţa, fiind trecute prin punctul de trecere al frontierei Vama Veche către Bulgaria.

În data de 17 noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a propus instanţei arestarea preventivă pentru 29 de zile a şapte dintre inculpaţi şi arestarea preventivă în lipsă pentru 30 de zile a celorlalţi şapte. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.