Acasă Uncategorized Bucuresti: RAAPPS a achiziţionat în şase luni certificate de înmatriculare de peste...

Bucuresti: RAAPPS a achiziţionat în şase luni certificate de înmatriculare de peste 23 milioane de dolari

DISTRIBUIȚI

96215 – 26112010 –  Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucuresti (RAAPPS) a atribuit direct, la data de 29 octombrie 2010, un contract in valoare de 2.236.080 lei (716.692 dolari) societatii canadiene Canadian Bank Note Company limited. Potrivit e-licitatie.ro, cu acesta suma RAAPPS a cumparat 88.000 certificate de inmatriculare pentru autovehicule. Achizitia este cel putin bizara, sustin reprezentantii Aliantei pentru o Romanie Curat,a daca ne raportam la faptul ca in urma cu jumatate de an, aceeasi institutie cumpara de la aceeasi furnizor “permise auto si certificate de inmatriculare” in valoare de 21,5 milioane dolari. In total, in sase luni, s-a platit pentru certificate de inmatriculare si permise auto suma de 22.290.292 dolari.

Contractul denumit “Furnizarea unei cantitati suplimentare de 88.000 buc. certificate de inmamatriculare” a fost atribuit direct, fara anunt de participare. Motivul? “Produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”.

Compania desemnata sa livreze certificatele este Canadian Bank Note Company limited cu sediul in Otawa. Pura coincidenta, desigur, estimarea valorii intiale a contractului a coincis cu valoarea totala finala a intelegerii, mai exact 2.236.080 lei fara TVA. Daca impartim banii platiti de stat pentru achizitia celor 88.000 de certificate de inmatriculare, rezulta un pret de 25,4 lei pentru fiecare certificat de inmatriculare.

Ultima achizitie RAAPPS este cu atat mai ciudata cu cat, in urma cu o jumatate de an, aceeasi institutie cumpara de la acelasi furnizor, permise de conducere si certificate de inmatriculare in valoare de 21.573.600 USD.

Potrivit e-licitatie.ro, in 27 mai 2010, RAAPPS atribuia tot fara anunt de participare firmei Canadian Bank Note Company limited un contract de 21,5 milioane dolari fara TVA pentru “Furnizarea unei cantitati suplimentare de permise de conducere si certificate de inmatriculare”.

Ca si in primul caz, motivul invocat de RAAPPS pentru neanuntarea unei licitatii a fost acela ca “produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”.

Firma de peste ocean nu este la prima afacere cu statul roman. Incepand din 1994, statul a varsat  zeci de milioane de dolari in conturile acestei societati in baza unui contract de exclusivitate. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.